3 -0

Twee tonijnen en één Mahi Mahi. Nick staat dus al dik voor, of John staat dik achter. Het is maar net hoe je het bekijkt! We zijn bijna 4 dagen onderweg en op de helft van de oversteek naar de Galapapos eilanden. We zijn maandag met weinig wind weggevaren, maar al snel kwam de verwachte wind met een kracht tussen de 5 en 8 Bft van achteren. Heerlijk zeilen, vissen we pakken het ritme weer snel op.

Het plan was om eerst naar de Perlas eilanden te varen en daar 2 dagen te blijven, maar het weerbericht veranderde en zijn we maar snel de wind gaan opzoeken. We varen hier dicht bij de ITCZ oftewel Doldrums, wat kort samengevat betekend weinig kans op wind en heel veel kans op onweer. De wind is met het ondergaan van de zon verdwenen, dus varen we nu langzaam op de motor verder met een halve knoop stroom tegen tussen de squalls en het onweer door…..

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>