5 Dagen onderweg, training gennaker zetten

Afgelopen nacht was er geen wind. Tegen de ochtend kwam de wind binnen een kwartiertje terug, van 1,2 knopen naar een mooie 10 knopen. De voorspellingen waren dat de wind aan zou trekken in de loop van de dag tot windkracht 5 dus eerst grootzeil met 1 rif gezet en gennaker gehesen. De wind trok aan met continu 17 á 18 knopen. De boot werd door het water gesleept en 'liep' heerlijk, maar wetende dat hij verder aan zou trekken de gennaker laten zakken en de genua gezet. Al snel kakte de wind in elkaar….. om na anderhalf uur uur terug te komen. Zo is het dus de hele dag door gegaan.

We zijn dus nu een stuk handiger en sneller geworden in het zetten en weghalen van de gennaker. Dat beloofd wat voor de Grevelingen cup winterwedstrijden, als we over 3 jaar terug zijn. Nu is het bijna 18.00 en varen we op de motor…
Positie: 19.23N – 21.53W

—–
At 11/13/2011 5:32 PM (utc) our position was 19°25.00'N 021°53.00'W

2 antwoorden
 1. grijze kees
  grijze kees zegt:

  Zo te horen loopt het lekker gesmeerd bij jullie aan boord. Dat van die gennaker zetten en weghalen kennen wij ook. Wind voorspeld: toch maar weg dat ding….. geen wind….. toch maar weer zetten om vervolgens met een denderende draai als de wind komt uit het roer te knallen…… Maar: dat houdt je lekker bezig toch?
  Goed vervolg van de reis. We lezen graag weer jullie avondturen op de kaapverdische eilanden!

  Beantwoorden
 2. justa en gerrit v dijk
  justa en gerrit v dijk zegt:

  Wij hebben helemaal geen verstand van varen, maar heel leuk om jullie zo te volgen.We genieten ervan ,goede en behouden vaart,en een lieve groet vanuit een koud Rijnsburg Justa en Gerrit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>