Balansdagen

Voor ons zijn de dagen op de oceaan echte balansdagen. Na bijna drie maanden Zuid Afrika, waar we veel gereisd hebben, altijd in een haven moesten liggen, met haar vele terrasjes, restaurantjes en gezellige mensen om ons heen zijn de dagen op zee een welkome aangelegenheid . Balansdagen; geen alcohol, geen restaurantjes, geen supermarkten, ja dat doet ons budget, lichaam en geest goed.

Maar dan nu Brazilië, Fernando de Naronha. We wisten dat het duur zou zijn, maar $ 96 (US dollar) ankergeld per dag voor de boot, $ 24 per persoon per dag toeristenbelasting en dan nog $ 75 per persoon per dag als we het National Park willen bezoeken ….. We hebben nog 200 mijl te gaan en zullen dinsdag ochtend aankomen. We zullen de komende 'balansdagen', 1300 mijl, richting Frans Guyana/ Suriname weer hard nodig hebben ;-).

Een feestje vandaag op de Boomerang. De teller van het log stond vanmiddag op 30.000 zeemijl! We hebben 30.000 mijl door het water gevaren tijdens deze reis en al bijna 40.000 mijl sinds ze de onze is! Onze 11 jaar oude Boomerang doet het super, wat zijn we nog steeds blij met haar!

Onder een nog bijna volle maan, met de gennaker op varen we rustig verder de nacht in. De stroom zorgt voor een extra knoopje snelheid. Het is nog steeds heet in de boot. We merken echt dat we steeds dichter bij de evenaar komen.

Op 2/16/2014 8:30 PM (utc) was onze positie 04°33.45'S 029°02.22'W

4 antwoorden
 1. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  Woooooowww…
  Of je een emmer leeg giet. Wat een extreme tarieven.Denk niet dat er veel cruise schepen met pakweg 2000 passagiers,langs komen.Samen met de bemanning kost dit dan al gauw zo’n 75,000 US dollar per dag aan toeristenbelasting.
  Laten we maar hopen dat onze nieuwe staatssecretaris van Financiën jullie blog niet volgt….

  Begrijp dat jullie alvast uitkijken naar de balansdagen richting Frans Guyana en Suriname.
  Snel bunkeren en wegwezen lijkt mij het parool.
  Eén correctie, jullie varen met de 10 jaar jonge Boomerang.
  Ze ligt er bij alsof ze nauwelijks gebruikt is.

  Geniet van de “balans-dagen”, super dat het weer helemaal goed gaat met Luuk en goede reis naar de Carieb.
  Dikke knuffels voor de 2 bootsmannen en groet aan jullie
  Opa Gerard

  Beantwoorden
 2. Alinde
  Alinde zegt:

  Hallo Debby. Volgens mij zijn er wel meer balansen die opgemaakt moeten worden. Die van inkomsten en uitgaven. Dit vraagt om donaties. Dikke kus Alinde

  Beantwoorden
 3. Marlies
  Marlies zegt:

  Welkom terug op ons Noordelijk halfrond!!!

  Ook ik bedacht me de mooie foto’s, belevenissen en de geweldig, levendig beschreven, reisverslagen over jullie reis aan de andere kant van de evenaar. Hoe geweldig om deze reis te maken. En wat gaat de tijd het uitzonderlijk snel.

  Ik blijf lekker meegenieten van jullie tocht aan de andere kant van de Atlantic.

  Dikke kus voor allemaal, Marlies xxxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>