Bommetje!

Het nieuwe lesjaar van de Boomerangschool is weer begonnen, inclusief de verkeerslessen en het schoolzwemmen. Met weinig enthousiasme zijn we begonnen, maar al snel zaten we allemaal weer in het ritme.

Rob en Josien (Inish) hadden fietsen gehuurd, 's middags mochten we ze lenen. Luuk achterop en voor Nick hebben we met onze laatste Polynesische Franken een crossfiets gehuurd. Maupiti is voor ons het mooiste eiland van de Society eilanden. De Lagune heeft mooie kleurschakeringen en de motu's met witte stranden staan vol palmen. Het eiland heeft een rondweg van beton en zo fietsen we anderhalf rondje rond het eiland. Het eiland is netjes, heel groen, veel bloemen en de huisjes kleurrijk met een mooi aangelegde tuintjes. We zien ook veel bananen- en ananasplantages. Nick heeft het helemaal naar zijn zin en kan het niet laten af en toe een 'slippie' te maken. Net voor we terug zijn gaat het dan toch nog fout en maakt Nick een schuiver…. Als we terug komen op de boot en op het achterdek gaan zitten met onze voeten in het water met een sundowner in ons hand, genieten we na van deze dag. Luuk heeft z'n veter diploma gehaald en Nick is geslaagd voor z'n Polynesische verkeersdiploma.

We verhuizen de boot en vinden een plekje achter het rif vlak bij de pas naast een motu. We moeten tijdens het ankeren uitkijken dat we het anker niet op een reuze manta laten vallen. We beginnen de tweede lesdag met lezen, rekenen en schrijven en besluiten vandaag de biologieles te besteden aan roggen. We zien pijlstaatroggen, 'gewone' grijze roggen, een groep spotted eagle ray's en reuze manta's, les geslaagd!

Aquamante, een Nederlandse boot waar we eerder over gehoord hebben komt binnenlopen en ankert naast ons. Eind van de middag gaan we voor een sundowner naar de Aquamante en hebben gespreksstof genoeg. Voor we er erg in hebben is het alweer veel te laat.

Vanmorgen hebben we voor de laatste keer in Frans Polynesië nog uitgebreid bommetjes gemaakt vanaf de boot. Ook hebben we nog even met de reuze manta's rondom de boot gezwommen, voordat we vandaag ankerop zijn gegaan, Vries en Daphne uit hebben gezwaaid en we richting Palmerston zijn vertrokken.

Ondertussen zijn we alweer 100 mijl onderweg, liggen er in de koelkast twee tonijntjes en hopen we zondag of maandag aan te komen.

1 antwoord
  1. Grijze Kees
    Grijze Kees zegt:

    Hahaha, verkeersles! Gewoon motor wijkt voor zeil wijkt voor spier toch? En als je zo’n grote jongen tegenkomt……..vooral opzij gaan!
    Goede reis en houd ons vooral op de hoogte…….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>