Boomerang is klaar voor de tweede helft!

Als nieuw!Ze heeft er nog nooit zo mooi en compleet bijgelegen. Het teakdek is geschuurd, losse kitnaden zijn vervangen. Ook hebben we de voetlijst helemaal geschuurd en is de kit(Sikaflex) vervangen, zodat de dek-heul verbinding weer helemaal waterdicht is als ze straks aan de wind door de hoge golven zeilt.
Eerst met de hand, later met de machine. Dit gaat een stuk makkelijker!

North Sails heeft een nieuwe genua gemaakt en ons grootzeil een servicebeurt gegeven. Op het kotterzeil is een UV strook gemaakt. Wat is het weer heerlijk zeilen zo! Dat ons zeil is gemaakt in de ‘Loft’ waar ook de zeilen zijn gemaakt voor vele bekende race boten is een leuk detail en de rondleiding die we kregen was bijzonder gaaf en indrukwekkend!

Nieuwe Genua en UV strook Stay-sail

De service en kwaliteit van North Sails is ook aan deze kant van de wereld geweldig! Naast de zeilen hebben ze ook een hoes voor het reddingsvlot gemaakt en de ‘Lazy Jack’ huik vervangen. We hadden hiervoor veel wensen; ruimte voor de reserve zeillaten, extra clips om de zak snel dicht te doen als het hard waait, UV bescherming voor de rits etc. Niks was te veel gevraagd, onze ideeën werden geperfectioneerd met de kennis van North en het resultaat is perfect.

De watermaker maakt ook weer heerlijk water! De membranen zijn weer vervangen en deze keer goed gespoeld voordat de watermaker in gebruikt werd genomen. Ook is alles door gemeten en alles goed afgesteld. Hopelijk gaan deze nu langer mee en als de water tempratuur verandert weten we hoe we de drukregelaar nu bij moeten stellen.

De motor is gecheckt en lekt geen druppel. Een nieuwe marifoon is geïnstalleerd, zodat we weer voluit kunnen zenden. De stuurwielen zijn gepoetst (schoensmeer) en weer als nieuw. Ook hebben we veel papierwerk gedaan. Visa’s voor Australië en de Cruising Permit voor Indonesië zijn aangevraagd. John gaat in april nog een  cursus ‘Yachtmaster’ volgen en de auto staat te koop en was al bijna verkocht, maar bijna is niet helemaal…

Pinquïns naast de bootOndertussen hebben we nog heerlijk gezeild (tussen de pinguïns) in de Hauraki Bay. We hebben een rondje om Waiheke gezeild.

Geankerd in de baai bij Ostende, in een baai bij Rotaroa Island en in de mooie Shakespeare Bay, waar je in het Shakespeare National Park leuk kan mountainbiken. En heerlijk in de zee en op het strand kan spelen!

S.Y. Cant verkocht. Laatste vaart met Jason.Nu zijn we alweer een week in Auckland en konden we weer terug op ons plekje downtown in de Viaduct Marina. Het blijft een leuke stad.  Het schoolritme zit er alweer lekker in, alleen vrijdag hebben we de boeken dicht gelaten en hebben we een praktijkles ‘Boot wassen’ in gelast (Lees: Het afscheidsfeestje de avond ervoor van S.Y. Cant was erg gezellig…..)

 

2 antwoorden
  1. Alinde
    Alinde zegt:

    Je kan wel zien dat jullie goed uitgerust zijn in de vakantie ( en John lekker heeft kunnen werken). Alles gaat weer als een speer. Heel veel plezier op de tweede helft.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>