Boomerang weer terug op de Atlantic! Drie oceanen bezeild en Kaap de Goede Hoop gerond!

Back on the Atlantic!

De bekende of beter gezegd beruchte vuurtoren van Kaap Agulhas, geografisch gezien het zuidelijkste punt van Afrika krijgen we niet te zien. De genua staat nog steeds op de boom en we varen met het zeil een klein stukje uit onder een mooie blauwe hemel. We houden de bootsnelheid laag, want we willen niet te vroeg bij Kaap de goede Hoop aankomen, want daar staat nu nog (te)veel wind.

Op deze plaats ontmoeten de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan elkaar. De warme Agulhasstroom waarmee we comfortabel de oostkust van Afrika af gezeild zijn draait terug naar de Indische Oceaan en raken we langzaam kwijt.  We zien de watertempratuur in een paar uur met 8 graden zakken!

De zee rondom Kaap Agulhas is berucht wegens haar ondiepe wateren, stormen en reusachtige golven, die 30 meter hoog kunnen worden en zelfs grote schepen kunnen verpletteren. Gelukkig zijn vandaag de condities prachtig en zeilen we met een strak blauwe lucht en een mooie bakstag wind de koudere wateren van de Atlantic tegemoet en hebben we drie oceanen bezeild!

27 Juli St. JolpanEen paar uur later opnieuw een hoogte punt! We hebben met onze Boomerang alle lengte graden van de wereld bezeild! We zijn rond. Niet allemaal tijdens deze reis, maar dat maakt het voor ons niet minder bijzonder. Van de archipel bij Stockholm in 2009 tot 2013, Kaap Hangklip in Afrika!

Als we in maart ons anker laten vallen bij Palm Island in de Caribbean zijn we pas echt de wereld rond gezeild!

Op nar Cape Point!

De zon verliest haar kracht, langzaam wordt het kouder en kouder. We merken dat we weer in de koude wateren van de Atlantische oceaan zeilen. Opeens je handen wassen met koud water vinden de kinderen best vreemd. De kleuren van de hemel worden steeds intenser, wat een prachtige zonsondergang een mooi begin van onze eerst nacht terug op de Atlantic!

Kaap de goede hoop!

De wind trekt aan en het is lastig om nog meer snelheid uit de boot te halen. We zouden graag Kaap de Goede Hoop bij daglicht willen ronden, maar dat gaat niet lukken. De eerste lichtstralen van de zon maken de contouren van ‘De Kaap’ zichtbaar. De golven bouwen zich op en een enkeling heeft ‘Boomerang’ in haar greep, met als gevolg een natte kuip en een flinke acceleratie van de boot, omdat we van de golven af surfen! We zien langzaam Cape Point verschijnen en later Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijkste punt van het Afrikaanse continent. We hebben het koud, maar het euforische gevoel zorgt dat we stralen! We hebben Kaap de Goede Hoop gerond, yes!

Kaapstad

De wind valt weg en de laatste mijlen varen we op de motor. De Tafelberg wordt langzaam zichtbaar en Nick en Luuk speuren het water af naar spelende zeeleeuwen en als ze even later het ‘Waterfront’ van Kaapstad inzicht krijgen worden ze direct enthousiast! De twee bruggen worden voor ons geopend en we varen de volle marina in. Al snel zien we de Luna Verde en de Seaquest. Naast de Seaquest en een catamaran is een plekje voor de Boomerang. We zijn, blij, opgelucht en trots. We zijn met onze eigen boot in Kaapstad!

Kaapstad - Op naar V&A Marina

4 antwoorden
 1. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  YESSSS…..
  Proficiat Boomerangers. Vanaf nu zijn jullie Kaapvaarders. SUPER!!!
  Wij wisten hoe jullie uitkeken naar dit moment, en…het terecht tegelijkertijd ook een beetje vreesden. Ja, het kan daar nu eenmaal behoorlijk spoken.
  Wij, Oma Ella en ik zijn beretrots op jullie, niet alleen over het feit dat, doch met name over de manier waarop.
  Om in die spannende weken het geduld te kunnen opbrengen om ruim een maand in Durban te blijven liggen, totdat het goede weergat zich aandient, toonde echte zeemanschap en de bevestiging van het gezegde: “Een goede schipper heeft nooit haast”.
  Chapoo, chapoo.

  Een paar weken geleden vertelde de schipper van de La Luna ons in Kaapstad al: “De Boomerang vaart met verstand”.
  Stop maar in de zak.

  Breng svp onze gelukwensen ook over aan Phil en Cathrena. In gedachten zien we hen zitten nagenieten.

  En nu, na een aantal prachtige tochten door het zuiden van Zuid-Afrika, (we zagen jullie foto’s) samen met een flink aantal rondvaarders, de jaarwisseling vieren in Kaapstad.
  Geniet er van!!!
  Misschien een bubbeltje, doch een Gouverneurs Reserve van Groot Constantia is ook niet verkeerd.
  Ben ernaar op zoek in Nederland, maar nog niet gevonden. Wel de andere wijnen van Groot Constantia en die waren niet verkeerd bij het Kerst-diner.

  Groeten aan alle mede-rondvaarders, dikke knuffels voor Nick en Luuk, en tot horens.
  Opa Gerard

  Beantwoorden
 2. Oma Ella
  Oma Ella zegt:

  Een kleine correctie van Oma Ella, Opa bedoelde de schipper van de
  Luna Verde,ja dat heb je, als je div. andere rondvaarders ook volgt op hun blog.
  La Luna voor jullie staat de Kaap voor komend jaar gepland, we blijven het
  volgen hoor! Voor vele die wij volgen komen in 2014 weer thuis.
  Allen een behouden vaart toegewenst.
  Oma Ella

  Beantwoorden
 3. Leo & Angela
  Leo & Angela zegt:

  Congratulations on your trip so far. We’ve enjoyed all of your news and photo’s. It’s been an amazing story. Happy new Year to you all and a safe journey home. See you back in Numansdorp. From the crew of “Gooney 2″.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>