De tweede helft!

We zijn vandaag precies aan de andere kant van de wereld. We zijn vertrokken uit Numansdorp op 04°25,00 Oost en vandaag zijn we op 175°35,00 West. Morgen zullen we ook het Westelijk halfrond voor het Oostelijk halfrond verruilen. Zoals we dat vorig jaar ook in Engeland deden.

We zijn nu 14 maanden onderweg en hebben ruim 14300 mijl gevaren. De tweede helft zal meer mijlen zeilen zijn en hebben we ook iets meer tijd voor. Nu nog ongeveer 1300 mijl naar Nieuw Zeeland en de route terug via Darwin, Indonesië, Zuid Afrika, Brazilië , Caribbean en via de Azoren naar Nederland zal ongeveer 21000 mijl varen zijn.

Bij het verlaten van de wateren van Tonga werden we nog getrakteerd op een ware walvissen show! Helaas waren ze ongeveer 500 meter van ons vandaan, maar de enorme beesten en hun bommetjes waren heel goed te zien! Ondertussen zijn we alweer 220 mijl onderweg (op de helft). Het schiet lekker op. We hebben veel wind en varen met een dubbel gereefde uitgeboomde genua op een ruige oceaan, maar de brekers landen (nog) niet in de kuip en op een paar druppels na is het prachtig weer geweest en dan ziet de wereld er toch wat beter uit. Vandaag ook nog een mooie Mahi Mahi gevangen. Dit kwam mooi uit want het vlees was op, lees: de Pa'anga's waren op de ATM niet in gebruik en hadden nog net geld genoeg voor 4 broden.

Naast ons vaart de A-Go-Go. Een Zwitserse boot die we op Palmerston hebben leren kennen en gezamenlijk de oversteek naar Niue mee hebben gemaakt. Het blijft raar om op z'n grote oceaan zeilboot te zien.

3 antwoorden
  1. Meike Chris Mascha en Jochem
    Meike Chris Mascha en Jochem zegt:

    He hallo allemaal, van harte gefeliciteerd Luuk, je wordt al echt een grote man! ;-)) hele fijne verjaardag toegewenst. Ik zie dat jullie via Indonesie varen? in welke periode zijn jullie daar, het plan is namelijk dat wij volgend jaar zomer naar Bali gaan, dus ik zeg tussen biertje … gr CMMJ

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>