Dromen, Durven, Doen!

P10602271140 dagen geleden gooiden we de trossen los en gingen we! Vol goede moed en klaar voor alle onbekende avonturen en werelddelen zetten we de zeilen en gingen we de horizon achterna. Angst voor het onbekende hadden we niet, maar de boot was wel gevuld met een dosis gezonde spanning. Nu komen we terug na een onwaarschijnlijk mooie reis, met een vracht aan avonturen, maar ook voelen we weer die spanning voor het onbekende. ‘Wat is nu enger vertrekken of aankomen?’ Deze vraag ‘spookt’ meerdere keren door ons hoofd.

ToetttttttIn Willemstad hijsen we alle landen vlaggen en tanken weer vertrouwd bij het tankstation en dan gooien we voor de laatste keer de trossen los en beginnen we aan de laatste mijlen naar Numansdorp.

We steken de vaargeul over. De zon schijnt uitbundig en witte wolken zorgen een mooie Hollandse lucht. Uiteindelijk tellen we veertien versierde en met vrienden en familie volgeladen boten! Wat is dit gaaf! Nick blaast vol overgave op z’n Conch en we blijven maar zwaaien.

 Aankomst Numansdorp

Marina NumansdorpWe varen onze thuishaven Marina Numansdorp weer binnen. Op de kade staan nog meer mensen te zwaaien. We grappen dat we ons nu een beetje kunnen verplaatsen in Sinterklaas, zo’n ‘intocht’ is echt leuk! Dan is het tijd voor landvasten en stootwillen. Bekende zonnige Caribische klanken vullen de haven, de zon schijnt nog steeds en de bomen zorgen voor beschutting. Dit is leuk ‘thuis’ komen.

Een gevoel van trots neemt het over. Trots op elkaar en trots op onze Boomerang. We hebben het geflikt! Op eigen kiel hebben we de wereld volledig rond gezeild en na 37.000 zeemijlen zijn we weer veilig en gezond thuis! Heerlijk om vrienden en familie weer in de armen te sluiten.

Lachen om de Burgemeester.We volgende de Caribische Brassband en komen aan bij het Scouting terrein, welke helemaal feestelijk is omgebouwd, inclusief Hollandse snackwagen, Fred en Ed met hun Pannenkoeken caravan en naast een biertap staat ook nog een ijskraam! Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om naar Numansdorp te komen. Zo ook de Burgemeester van Katwijk. Hij spreekt ons toe, zijn woorden en later die van Roland Oliemans en Opa Gerard raken ons.

AankomstbiertjeEn dan is het tijd voor een aankomst biertje. Deze traditie houdt ook deze dag stand en met een vers getapte biertje in ons hand zien we twee danseressen met een groot spandoek aankomen lopen. Geweldig!

Een onvergetelijke dag. Wat een leuk en gezellig feest. Een mooiere thuiskomst hadden we ons niet kunnen wensen! Bedankt!

Wat een feest!

4 antwoorden
 1. Rob Sint Nicolaas
  Rob Sint Nicolaas zegt:

  Beste boomerangers, nogmaals bedankt voor de mooie verhalen al die jaren. Ik heb er van genoten. Veel geluk in de toekomst, ik ga jullie missen. Groeten uit Dordrecht.

  Beantwoorden
 2. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  Hallo Boomerangers,
  Dat jullie. naast alle andere emoties, ook trots waren op de geleverde prestatie, is helemaal terecht. Dat geldt niet enkel voor de prestatie an sich, doch evenzeer voor de wijze waarop. Chapeau.
  Elke keer wanneer Ella en ik terugkwamen van een bezoek aan jullie, zeiden we tegen elkaar: “De sfeer aan boord is prima, alles blijft super ge-organiseerd, aan de boot is niet te zien dat ze al zlang onderweg zijn en de boys gaan ook super (op meerdere gebieden). Super gedaan.
  Laat nu alles maar even bezinken. Jullie zijn inmiddels alweer met heel veel energie het leven in Rijnsburg opgestart, de jongens zijn al weer een week met heel veel plezier naar school geweest. Helemaal goed. Tot slot wil ik jullie, namens honderden mensen bedanken voor jullie blog met geweldige verhalen en bijna 10.000 foto’s. Dat was ronduit geweldig voor de thuisblijvers. GRANDIOOS.
  Opa Gerard

  Beantwoorden
 3. Daan
  Daan zegt:

  Ha Debbie & John en kinderen,
  jullie zijn ook weer terug. Wat een herkenbaar laatste verhaal schrijf je. Moet zeggen dat ik terugkomen spannender vond dan weggaan … Ben benieuwd hoe het met jullie is!
  Inmiddels zijn wij alweer een jaar terug (de tijd vliegt, ook hier in Nederland!) EN hebben wij onze Lola verkocht. Dus wij zijn echt weer landrotten geworden.
  Ik mis het buitenzijn en de vrijheid, maar tegelijkertijd is het fijn om weer thuis te zijn. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat jullie weer “echt thuis” zijn. Alle geluk daarmee en wie weet tot horens!
  lieve groet, MaartenDaanTies uit Eindhoven

  ps. Terecht dat jullie trots zijn!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>