Er is ‘iets’ tussen gekomen…. We blijven wachten in de tropen!

We zijn dus nog niet vertrokken. ‘Customs’ wilden wel komen naar Malolo maar dat zou dan nu $ 190 dollar per boot gaan kosten (dit was vorige week nog $80) om uit te klaren. Op naar Lautoka was dus het plan voor woensdag. Toen werd duidelijk dat er zich een lagedrukgebied aan het vormen was. Deze zakt  vanuit Vanuata naar het zuiden, dit zijn de lagedrukgebieden waar in dit gebied de cyclonen uit komen…..

We hebben geluisterd naar alle weergoeroes en afgewacht of dit lagedruk gebied zich nu echt zou gaan ontwikkelen. De laatste weer-modellen laten zien dat het gebied zich ontwikkeld. We hebben dus besloten om hier in Fiji, Malolo nog maar even wachten.

Het is prettig om een SSB radio aan boord te hebben. Zo kunnen we luisteren naar de adviezen van de weergoeroes en praten met boten die onderweg zijn en boten die aangekomen zijn in Nieuw Zeeland.

De bier voorraad is wel gereduceerd tot 4 aankomstbiertjes, gereserveerd voor Nieuw Zeeland, dus daar moeten we wat aan gaan doen. Walter, een vriend uit Numansdorp is nu in Nieuw Zeeland en komt morgen naar ons toe in Fiji, we gaan er dus hier in de tropen nog maar even een feestje van maken!

 

1 antwoord
 1. Hugo
  Hugo zegt:

  Hoi John en Debby

  Hoe gaat het met jullie, hier in nedeland is het koud, nu ik dit zit te schrijven om 02.39 uur is het 6 graden, brrrrrrrrrr, is bij jullie wel anders. Wanneer gaan jullie de oversteek maken naar Australie, of blijven jullie nog schuilen voor het slechte weer stormen.

  Wij verwachten vandaag storm noordwest 9 met veel regen.

  groetjes vanuit Valkenburg

  Hugo

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>