Feest in Durban!

Lekker weertje....Kaapstad lijkt nog erg ver weg……. Het is ‘nog maar’ 5 dagen zeilen, maar het weer zit nog steeds niet mee. Opa Gerard en oma Ella zijn richting Port Elizabeth gereden afgelopen week en wij hadden gehoopt daar ook in de buurt ook te zijn. East London, Mosselbaai ook goed. Maar we liggen nog steeds aan het ‘International Ponton’ in Durban.

Ella en Gerard besluiten terug naar Durban te rijden om samen Nick’s achtste verjaardag te vieren.  Hun aankomst in Durban vieren we aan het einde van de middag in de Yachtclub, ons tweede huis…. Ella en Gerard krijgen zo een kijkje in het leven van ‘wachtende wereld zeilers’. SInterklaas spel!Als we terug lopen naar de boot voor een heerlijk ‘Hollands maaltje’ Nasi met saté worden we verrast! Er staat een leek cola blikje in de kuip en er liggen overal pepernoten en de sleutel ligt ook niet op haar vaste plek… Ojee! Hyper, wordt de boot opengemaakt. De tafel ligt vol cadeaus en pepernoten, maar we missen wel 2 gehaktballetjes……  De Afrikaanse Luister Piet kon niet langer wachten….. Gaat de Boomerang nu wel vertrekken, nee toch niet, donderdag dán, nee toch niet. Voor ons dus pakjes avond op 2 december! We spelen het Sinterklaasspel eten Nasi worden verwend met mooie cadeautjes en hebben het erg gezellig met elkaar.

Hoera Nick 8 jaar!En dan is het alweer 3 december! Nick’s achtste verjaardag, hier in Durban, Zuid Afrika. Vorig jaar in Opua, Nieuw Zeeland en jaar daarvoor midden op de Atlantische oceaan, onderweg naar de Cariben. Volgend jaar Nederland, wat gaat de tijd toch snel!

We maken er een mooi feestje van, samen met opa en oma. Cadeautjes, felicitaties, taart, slingers en ballonnen! Bedankt!

P1000396We lopen naar het Ushaka aquarium. Het mooiste en meest complete aquarium wat we tot nu toe hebben gezien, geweldig! Tropische vissen, haaien, mega groupers, roggen, zeehonden, pinguïns, dolfijnen, zoveel te zien!  Het lijkt wel herfst, zwaar bewolkt harde wind en af en toe een hele harde regenbui, we zien de lol er van in en hebben de grootste lol.

In het Spurs restaurant vinden we een heerlijke fillet steak voor ons en een klimmuur, trampoline en speeltoestel voor de kids, goede combi! Later sluiten we Nick’s verjaardag af in de (volle) kuip van de Boomerang .

Nick 8 jaar!We nemen afscheid van Ella en Gerard. Zij vervolgen hun reis en rijden richting de West Kaap, 11 december vliegen ze vanuit Kaapstad terug naar Nederland.

Het blijft zo bijzonder dat we dit op deze manier samen, in goede gezondheid kunnen beleven, rijk!  Another golden memory for life!

2 antwoorden
 1. oma ella
  oma ella zegt:

  Het was een GROOT feest in Durban.
  Dat zwarte piet de boomerang in Durban heeft gevonden met heel veel wind en regen is toch wel bijzonder en dat hij dan 2 gehaktballen opeet dat vinden wij helemaal niet erg.
  Het was een hele leuke Sinterklaas avond.En de andere dag weer feest Nick 8jaar ook dat hadden Opa en Oma niet willen missen.
  Alleen maar feest op de boomerang we hebben er heel erg van genoten.
  En even terug reizen naar Durban ritje van 1000km was het zeker waard.
  Lieve kids,we hebben weer genoten om bij jullie te zijn en de verrassing in Johannesburg,
  mooier had onze reis niet kunnen beginnen.Het zal weer net zo zijn als onze vorige reizen
  heel lang nagenieten.
  Hele goede vaart en we gaan nu aftellen dat we jullie weer warm ontvangen in Numansdorp
  Dikke Xxxx van Opa en Oma

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>