Feesten in Oostende!

Zeilen op e NoordzeeWe varen de drukke Solent af. Op naar Oostende, naar de eerste sluis sinds het Panama kanaal! De wind trekt aan en we zetten de zeilen. Als we een dubbel tij stroom mee willen ‘pakken’ moet de motor toch een beetje helpen om de snelheid boven de 6,5 knopen te houden. Steeds meer wolken pakken zich samen boven de horizon, de wind trekt aan en de zeilpakken komen uit de kast. De motor kan uit. Niet veel later staan we in het donker, in de striemde regen en gierende wind een rif in het grootzeil te trekken, te laat…… Het is fijn om te constateren dat we nog steeds op elkaar ingespeeld zijn en het rif zit er dan ook zo in. Toch blijft het spannend als ik John op het voordek zie staan en de windmeter boven de 30 knopen uit komt. De wachten zijn intensief, zoveel lichtjes op het water en aan de wal. We houden zo daarom ook maar kort.

Circo Dans - PauluspleintjeHet is inmiddels weer zonnig als we voor de kust van Duinkerque zeilen. We kijken elkaar aan. Varen we hier echt voor de kust van Frankrijk? De kleur van het water doet ons denken aan de Atlantische oceaan voor de kust van Brazilië en Suriname, niet aan Frankrijk. Tjsa ons referentiekader is iets groter geworden……..

We zien dat de werkzaamheden aan de pier in Oostende klaar zijn. We varen naar binnen en strijken de zeilen. We worden door de Mercator sluis geschut en krijgen een mooie plek toegewezen. Oostende, het voelt als thuis komen. De eerste ‘buitenlandse’ haven van onze wereldreis welke we drie jaar geleden aandeden. We liggen goed beschut tegen weer en wind en vermaken ons hier prima. De Paulusfeesten beginnen en het programma is leuk en lekker. Muziek, straatartiesten, workshops, Belgische wafels en koud bier en dat een week lang! Ook is het lekker om weer te bewegen. We trekken onze hardloopschoenen aan en rennen en spelen met z’n vieren door het park en skateboarden ‘downwind’ over de boulevard.

Verrassing

12 Augustus, mijn verjaardag. De eerste keer tijdens deze reis vierden we dat in Bayona, Spanje een jaar later in Maupiti, Frans Polynesië. Het jaar daarop in Bali, Indonesië en dan nu in Oostende, België. Wat hebben we in ruim drie jaar toch veel avonturen beleefd en mooie plekken gezien!

‘Ik zzzzie Debby niieeet.’ Ik sta binnen en ben bezig met lesgeven als ik dit hoor. Als ik m’n hoofd naar buiten steek zie ik een koppie met twee staartjes en blauwe ogen me aankijken. Een gezichtje welke ik ken van foto’s en filmpjes maar niet ‘live’, Tirza! Niet veel later zie ik m’n lieve vriendin Mariska en Maarten. Wat een verrassing om ze hier te zien!

Thaisemarkt met fam. Kerkvliet!We hadden gepland om nog een paar dagen te gaan kamperen met Willem, Reineke en kids (uit Tortola). We hebben alle kampeer spullen die we in Nieuw Zeeland hebben gekocht nog aan boord en hebben er zin in. Helaas staat er heel veel regen en wind in het weerbericht, dus dit plan laten we varen. We hebben twee gezellige dagen in Bredene op de camping en bij ons in Oostende. We gaan naar de Thaise markt, bekijken kunst van Lego, John en Willem gaan hardlopen, de kids spelen op de camping en in de boot en tot slot eten we kippetjes van ‘Koekoek’!

Met Toon, Raf en VeraOp de valreep komt de bemanning van de LaissezFaire ook nog op bezoek. Het waren Wim en Riet die in Fatu Hiva (Markiezen eilanden) met stokbroden en vers fruit ons opwachtten na een oceaan oversteek van bijna drie weken. Anderhalf jaar geleden hebben we ze voor het laatst gezien in Nieuw Zeeland. Ze zijn toen door gezeild naar Australië en hebben daar hun LaissezFaire verkocht. Toon, Raf en Vera, ze zijn een stukje gegroeid, maar als ze weer binnen op de bank zitten te spelen, lijkt het net gisteren. Heerlijk om hun weer te zien en zoveel om bij te praten!

Het is weer tijd om een stukje verder te varen, maar eerst moeten we door de sluis. Alleen deze is kapot. We moeten dus nog even wachten……..

2 antwoorden
  1. Piet Kuijt
    Piet Kuijt zegt:

    Alvast van Harte met het voleinden van deze reis. Mijn wekelijks bezoek aan jullie site inkl prachtige fotoos en zeer boeiende verslagen zal ik missen. Ivm vakantie kan ik helaas de aankomst in N’dorp niet meemaken. Balen! Wie weet kom ik jullie en de Boom nog eens in het eggie tegen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>