Free shower!

Het water komt met bakken uit de lucht. John had de gootjes aan de bimini al enkele dagen geleden bevestigd. Nadat de bimini eerst flink is gespoeld gaan de slangen in de jerrycans. Deze zijn al snel vol. De slang gaat nu direct in de watertank en ook deze is binnen 'no time' gevuld! Luuk trekt z'n onderbroek uit en gaat heel stoer bij de stuurwielen in de kuip in de regen staan. 'Brrr, mam dit is echt koud hoor!' De hitte spoelt van z'n lichaampje en heerlijk opgefrist met een verse onderbroek aan zit hij later met een grijns op de bank. 'Mam, I had a free shower!'

Voor de buien is er genoeg wind om te zeilen. Achter de bui/ squall blijft de wind vaak weg. De opbouwende golven in combinatie met de wegvallende wind zorgen voor klapperende zeilen! Als we aan het einde van de middag Brian van S.V. Tinopai spreken via de SSB radio, horen we dat wij niet de enige zijn die dit frustrerend vinden! Gedeelde smart is halve smart!

Ook hebben we nog steeds contact met S.V. Rhombus, onze New Zeelandse vrienden John Lee en Annet, met nog 100 mijl te gaan zijn ze bijna in Rio de Janeiro, ruim 1600 mijl hemelsbreed van ons vandaan. Morgen ochtend zullen we de stem van John Lee voor de laatste keer op de radio horen. Ze blijven dit seizoen in Brazilië en zo nemen we (helaas)weer afscheid van een leuk stel (jonge) mensen.

Langzaam wordt de wind steeds stabieler en zijn we de passaat winden van het Noordelijk halfrond aan het op pakken. Deze komen nu uit het Noordoosten en niet meer uit het Zuidoosten, zoals op het Zuidelijk halfrond. Ook de zon prikt soms langzaam weer door het grijze wolkendek. We zijn volgens de weerkaarten nu bijna door de Intertropical Convergence Zone (ITCZ), ook wel de Doldrums genoemd, daar waar de Noordoosten- en Zuidoosten passaatwinden samen komen, in het gebied rond de evenaar.

Met nog 900 mijl te gaan zijn we al weer over de helft van deze oversteek naar Tobago!

Op 2/26/2014 1:30 PM (utc) was onze positie 03°27.45'N 047°27.21'W

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>