Full moon ‘party’! Maakt het zeilen in de nacht tot feestje!

De maan staat te stralen aan de hemel, het is bijna vier uur in de ochtend en dit maakt het zeilen in de nacht écht een feestje. De nachten zij helder en de kuip verlicht door de maan. Ondertussen staat er alweer ruim 400 mijl op het (werkende) log en schieten we alweer lekker op.

Met een lekker windje vertrokken we donderdag uit Auckland. West, noord westenwind. Aan de wind zeilen dus. Na het ronden van Cape Rodney hebben we de zeilen dubbel gereefd en de windvaan iets ruimer gezet. De zee bouwt zich op en de wind is vlagerig. We proberen het comfortabel te houden aan boord en gaan iets 'lager' varen, koers Fiji. Als de wind later draait zeilen we weer de goede kant op, koers Nieuw Caledonië!

's Nachts rond twee uur hoor ik op de marifoon: 'Seaquest voor Boomerang, over'. Ze zijn net als ons donderdag vertrokken uit Auckland, maar iets later. Het is goed om Huib Jan te horen, maar de reden veel minder. In een windvlaag is het voorlijk van hun Genua geschuurd. Ze verleggen hun koers van Vanuatu naar Opua. Hopelijk kunnen ze snel weer verder.

De golven en de wind nemen iets af en de riffen worden uit de zeilen gehaald. De wind ruimt iets en de Boomerang is in haar element! De kinderen passen zich snel aan. Ze spelen lekker en er worden steeds minder kleren aangetrokken….. We doen wat school, maar niet te veel. Ook worden de hengels weer te voorschijn gehaald. Maar tot nu toe zonder succes….. Misschien morgen toch een andere kleur lure eraan zetten.

Vandaag hebben we contact gehad met de La Luna. Eerst op de SSB radio, maar nadat we hun positie hadden genoteerd en er achter kwamen dat ze 20 mijl naast ons zeilden hebben we verder gepraat via de marifoon. Ze zijn uit Opua vertrokken en zijn ook op weg naar Nieuw Caledonië, gezellig! Het is goed om te weten dat onze nieuwe marifoon het dus goed doet, ruim 20 mijl van elkaar en kraak heldere ontvangst.

Ik ga nog even van de heldere nacht en volle maan genieten, voordat ik John straks weer wakker maak om mijn wacht over te nemen.

Groet vanaf 30°32 Zuid – 171°52 Oost,

Debby

Op 4/27/2013 7:57 AM (utc) was onze positie 31°00.18'S 172°10.22'E

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>