Galapagos ‘kort maar krachtig’.

Nadat de papierwinkel geregeld was zijn we meteen maandag op avontuur gegaan, eerst maar eens een rondje met de bijboot door de baai en kijken naar de honderden zeeleeuwen die overal zwemmen en liggen te luieren. Het is ons al snel duidelijk dat we de bijboot hier niet zomaar moeten laten liggen want dan is het binnen de kortste keren het domein van de zeeleeuwen die daar dan uitgebreid in gaan liggen zonnen. Ongelofelijk met wat een gemak die lompe beesten aan boord van boten springen!

We gaan met de watertaxi naar de wal, het blijkt een gezellig dorpje dat er verbazingwekkend netjes uitziet en waar alle basisbenodigdheden rijkelijk te vinden zijn. Ook hier laten de zeeleeuwen zich graag zien en ze liggen “gewoon” midden op de boulevard en zelfs op de bankjes te luieren en te stinken (ja dat doen ze wel….).

Na een rondje dorp en lunch houden we een taxi aan en vragen of die ons wat van het eiland wil laten zien. We treffen een hele aardige taxichauffeur die ons voor 45 dollar de gehele middag mee op pad neemt en alle high lights van het eiland laat zien en ronduit verteld. Ons Spaans wordt met de dag beter….. We bezoeken de vulkaan die op 700 meter hoogte ligt en waar we een prachtig uitzicht over het eiland hebben, vervolgens gaan we naar een deel van het national park waar we de grote schildpadden kunnen vinden. We struinen dwars door de bosjes en gaan op de foto met deze geweldig mooie beesten.

De chauffeur verteld over al het fruit dat hier gewoon langs de weg groeit en stopt een paar keer om ons te laten proeven. In een klein dorpje kopen we alvast een stam met bananen voor de oversteek en tot slot gaan we nog naar een strand waar marine leguanen leven. Na een week zeilen en een dag van hot naar her ploffen we uiteindelijk op een terrasje neer en drinken ook wij een biertje op Koninginnedag.

Als we ‘s avonds terug komen bij de boot ligt er een zeeleeuw op ons achter plechtje te slapen, de jongens vinden het fantastisch! Zodra we dichterbij komen springt hij in het water en kunnen we aan boord. Helaas waren we niet zo slim geweest om de doorgang naar de kuip dicht te doen en de stank in de kuip verraad al snel wie daar de hele middag hebben liggen zonnen…….

Dag twee doen we de nodige klusjes aan de boot en vervolgens gaan we naar het strand waar we met de zeeleeuwen en vele andere vissen snorkelen. In de loop van de dag zijn er nog een paar schepen aangekomen die we in Panama al ontmoet hadden en waar we gedurende de oversteek steeds contact mee hebben gehouden via de SSB radio. ‘s Avonds gaan we met z’n allen uit eten.

Inmiddels zitten onze 48 uur erop, we gaan stiekem nog even terug naar de kant voor wat verse groenten, brood en eieren en dan is het tijd om te vertrekken. We hebben de grootste oversteek van onze wereldomzeiling voor de boeg, om precies te zijn 3006 mijl! Voor de komende dagen is er nog weinig wind voorspeld, we hopen met een klein briesje wat zuidelijker te komen en dan de heersende winden op te pakken richting de Marquisas. We denken een week of drie onderweg te zijn, we zullen de voortgang (of het gebrek daaraan) op het blog bijhouden. Inmiddels al 47 mijl gevaren nog maar 2959….

Groet,

John

03-05-12 05.30 UTC Positie 01.05,05 Z – 090.25,25 W

———-

radio email processed by SailMail

for information see: http://www.sailmail.com

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>