Goud, Ascension Island

Ascension

Luuk is weer gemaakt!Na vier dagen gaat het steeds beter met Luuk. Samen hebben we (Luuk en Debby) één nachtje in het ziekenhuis geslapen en toen mocht hij weer naar huis, naar de boot.  Maandag ochtend mogen we nog een keer terug komen en als alles goed is mogen we weer verder zeilen richting Brazilië.

De week vliegt om. Vrijdag tot en met zondag hadden we een auto en dat is erg prettig, want lopen gaat nog erg langzaam bij Luuk.

Ascension - Moon base one

Doctor Bill Hardy, de arts die Luuk heeft geopereerd, nodigt ons uit om mee te gaan duiken zaterdag. De kinderen kunnen we bij de andere dokter, Doctor Malinka,  thuis brengen.  In English Bay springen we van een pier af in het water. Heerlijk warm, helder water! We zien veel morenen in alle soorten en maten en vooral veel trigger fish. Het voelt weer goed om na onze laatste duik in Indonesië weer onder water te zijn! Bij de Ascension Island duikclub worden onze flessen weer gevuld. Erg leuk om te zien hoe zo een vereniging werkt op zo een klein eiland.

Ascension ’s Middag rijden we naar het groene hart van het eiland. Langzaam zakt de tempratuur en zien we de omgeving steeds groener worden. Phill had voor ons al een flinke tros bananen mee genomen, maar we kunnen het niet laten om er nog een paar mee te nemen.  Het is heerlijk boven op de berg. We lopen nog een stuk door en zien daar een aantal oude barakken uit 1800 staan. We wandelen een stukje van Elliot’s Pass, we lopen van tunnel naar tunnel en dit vinden Nick & Luuk heel spannend.

GOUD - Sven Kramer US BaseWe stoppen bij de RAF basis op Travellers Hill en doen nog wat boodschappen in hun winkel. De bar is uitgestorven dus gaan we verderop bij de basis van de Amerikanen kijken. De kids gaan basketballen en wij drinken een Corona, proost! In de snackbar zien we een ‘terroristen alert’ hangen, tot nu toe niks van gemerkt, de Vulcano club hamburger smaakt er niet minder om. Als het donker is geworden wordt de buiten bioscoop gestart. The Smurfs II, Nick en Luuk vinden dit wel wat en voor ons komt dit goed uit want binnen kunnen we naar de 5 kilometer schaatsen kijken! En zo zien we Nederland goud, zilver en brons winnen. Top gedaan mannen!

Green turtle - gaat eieren leggenWe stoppen nog even bij het strand. Een rode zaklamp in de hand en heel zachtjes lopen we het strand op, op zoek naar schildpadden. In de nacht komen de ‘Green Turtles’ naar het strand, graven ze een kuil waar een gemiddelde Duitser jaloers op is en leggen en begraven daar hun eieren. We zien een heel groot exemplaar heel langzaam door het zware zand zwoegen, steeds verder van de zee en een enorm spoor achterlatend. We wachten en kunnen steeds dichter bij komen. Iets verderop zit er al een schildpad in een kuil. Wat geweldig, uniek om deze beesten hier te zien. De hele week zien we ze al continu rondom de boot zwemmen of zijn ze uren bezig om op elkaar te klimmen en te paren. Wat een gouden dag!

AscensionAls je langer op één plek bent is het altijd lastiger om weg te gaan. Ondertussen weet het hele dorp wie wij zijn en ‘kennen’ we zelf het halve dorp. Ook zie en hoor je zoveel meer als de ‘druk’ van het vertrekken er even niet is en worden er zo veel meer ‘geheimen’ bloot gegeven. Dit speciale eiland, met haar extreme landschappen ,  duizenden antennes, schildpadden en vriendelijke en behulpzame bevolking heeft een ‘gouden’ indruk op ons gemaakt!

Ascension - blowhole!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>