‘Hallo Wereld’, Viti Levu

Deze week hebben we op de Boomerang-school een thema week, als afsluiting van het eerste blok. Nick heeft het thema ‘vissen’ gekozen, hoe verrassend.  Terwijl ik dit schrijf zijn we onderweg van Denerau marina naar Malolo Lailai island. Opzoek naar wat verkoeling. In de boot is het nu 32 graden. Klagen doen we niet, we weten de tempratuurmeter over een paar weken in Nieuw Zeeland niet verder dan de helft zal komen.

Ook werken we aan het thema ‘Hallo wereld’ van de kinderboeken week van dit jaar. Nick heeft in Savusavu een ansichtkaart naar “de Wegwijzer” gestuurd en Juf Marjo heeft laten weten dat hij is aangekomen.  8 dagen van Fiji naar Nederland, wij hebben er  14 maanden voor nodig gehad!

Vorige week zijn we om de noord- oost punt van Viti Levu gevaren. En bij Nananu island het anker laten.  We zijn binnen het rif gebleven en met alleen een Genua op richting Lautoka gezeild. Easy sailing! Waar het berglandschap bij het water komt zijn er Mangrove bossen en opdiep water. Ankeren in een beschutte baai is dan ook niet gelukt. Ongeveer een kilometer uit de kust hebben we het anker laten zakken in 6 meter diep water, onze ‘raarste’ ankerplaats ooit, maar heerlijk geslapen. Via Saweni Bay zijn naar Denerau marina gezeild.

Boot afgemeerd aan het ponton, tussen de mega jachten. Één step voor Luuk en één voor Nick uit de bakskist opgediept, twee blije kinderen! Denerau is een ontwikkeld vakantiepark, alle bekende hotels zijn hier te vinden en winkels, bakker en supermarkt zijn voorhanden. Luxe! Met een auto zijn we een middag en een ochtend de omgeving gaan verkennen. Dit keer geen 4 weel drive,  maar met ‘onze’ Alto zijn we toch best ver gekomen. We hebben de auto maar één keer de berg op hoeven duwen. Als je van de mainroad afgaat kom je direct op een dirt road terecht. In het gebied rond Nadi en Lautoka wordt veel verbouwd, voornamelijk suikerriet, ananas en taro. Het eiland is meer ontwikkeld dan Vanua Levu, de vergezichten even prachtig!

Al snel steppen er drie kids over de steiger. Hanna stept als een gek achter ‘the boys’ aan, zoals ze ze noemt. De kids spelen en wij hebben gezellige avonden met Kate en Rory (Streetcar). Het is lekker om even alle luxe om je heen te hebben en niet te hoeven nadenken of je schouders en knieën bedekt zijn. 

Ondertussen zijn we aangekomen in Malolo Lailai. Strandje, bar , bbq plaats achter de boot, ik denk dat we hier nog wel even blijven!

 

 

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>