Na 1 week zeilen op de Stille Oceaan zijn we er!

De laatste mijlen naar Isa San Cristobal, Galapagos, Ecuador, waren magisch. Toen eerst venus en later de maan onder waren gegaan werd de sterrenhemel nog indrukwekkender. Zeker toen er een tiental dolfijnen als lichtgevende torpedo’s door het water naar onze boot kwamen aansnellen. Met 7/8 knopen aan de wind, geen deining maakte de boot een snelheid van ongeveer 4 knopen en bijna geen geluid. Een goede snelheid om met zonsopkomst aan te komen. Langzaam werd het licht en werden de contouren van het eiland zichtbaar. De wind viel helemaal weg en de motor ging sinds lange tijd weer aan. Weer warm water beschikbaar, dus direct begonnen aan de was, dan is dat ook maar weer klaar.

Nadat het grootzeil is gestreken wilden we nog even de windmeter kalibreren, maar met een fregatvogel bovenop de windmeter en geen wind is dit geen succes. Tussen de zeeleeuwen door zoeken we een plekje om te ankeren. Ondertussen zijn de kids wakker en genieten van het schouwspel van de spelende zeeleeuwen!

Om half negen komt de agent aan boord en ander half uur later de Port Captain met consorten. We krijgen toestemming om 48 uur te blijven. De agent zegt dat we woensdag voor het einde van de middag weg moeten zijn dus 8 uur marge! Uiteindelijk betalen we alleen de agent en wat kosten voor de Port captain.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>