Het is rustig op de oceaan

Na 2100 mijl is de wind op.

Na de regenachtige en bewolkte laatste paar dagen was het vandaag weer heerlijk tropisch op de oceaan. De wind is gedurende de dag langzaam afgenomen en geruimd van oost naar uiteindelijk west, pal op de kop. Na exact 14 dagen zeilen en 2100 mijl te hebben afgelegd staat nu de motor voor het eest tijdens deze oversteek te draaien. We hebben meteen de watermaker opgestart en allemaal een heerlijke warme douche genomen en de was gedaan.

Met het afnemen van de wind is ook de deining afgevlakt en het lijkt nu wel of we over het Grevelingen meer varen ipv op de Atlantische oceaan. Enige verschil is wel dat hier geen bomen langs de kant te zien zijn en we niet even voor een biertje af kunnen meren bij For Sail Yachtbrokers “de gezelligste jachtmakelaardij van Nederland”. Mocht je door het volgen van ons blog ook zin krijgen in een zeilreis dan begint die wellicht daar aan de verkoop steiger.

Vanmorgen hadden we een pracht van een wahoo aan de lijn, toen we hem achter op het zwemplateau hadden en met de haak naar binnen wilde slaan gaf hij nog een laatste klap en wist zowaar te ontkomen. Gelukkig hadden we nog een maaltje goud dorade in de koelkast maar morgen moet er toch echt weer gevist worden, de verse vis voorraad is op!

We hopen dat de wind snel doordraait naar het noorden en weer een beetje aantrekt, dan kunnen we de laatste mijlen naar St Lucia zeilen. We hebben net bevestiging ontvangen dat we een ligplaats in Rodney Bay Marina hebben waar we volgende week Peter, Aliece en de kids ontmoeten. Het is nog 290 mijl varen als het een beetje meezit denken we zaterdag ochtend aan te komen.
Op 12/14/2011 6:23 PM (utc) was onze positie 14°35.80’N 055°20.49’W

———-
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

4 antwoorden
 1. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  Hoi Boomerangers,

  Net ff jammer dat jullie niet helemaal groen konden overkomen, doch 2100 mijl groene vaart is ook al heel mooi.
  En als de motor even draait en er flink stroom gedraaid wordt, biedt dat ook weer zo zijn voordelen.

  Mooi dat jullie al verzekerd zijn van een ligplaats op St. Lucia. Mamma heeft de wonderpan etc. bij Alice afgegeven, dus die komt so wie so al mee.
  De dametjes Jongejan waren al helemaal in the mood, dus dat wordt geheid een mooie tijd.

  En vergeet niet tijdig 2 biertjes koud te leggen. Normaal neem je altijd 1 aankomstbiertje, doch na zo’oversteek vinden mamma en ik het goed dat je er 2 neemt.

  Hoop dat jullie nog een lekker visje scoren, de wind wat wil meewerken en een goede afronding van de oversteek toegewenst.
  Veel knuffels
  Opa Gerard

  Beantwoorden
 2. oma ella
  oma ella zegt:

  Goedemorgen Kanjers,
  Fijn dat jullie er zijn,nu zit ik te genieten met een lekker bakkie thee van de mooiefoto’s
  En aan jullie koppies kan ik wel zien dat het genieten was op die grote zee,ik ben blij dat jullie er zijn nu
  weer een poosje genieten van het landleven,maar als ik John zo zie zitten dat hij even met zijn moedertje belt is het leven daar wel vol te houden.
  Lieve allemaal geniet de komende tijd met de vrienden ,van de week was ik bij Alice en Rene wist mij precies te vertellen hoeveel nachtjes ze nog moest slapen voor dat ze bij Nick en Luuk is.
  Straks komen Paul en Petra we doen de openhaard wel aan dan hebben wij ook een heerlijke warmte en is het ook weer een gezellige zondag.
  Liefs knuffels XXX Oma Ella

  Beantwoorden
 3. Jaap en Willy
  Jaap en Willy zegt:

  Beste Wereldomzwervers,
  Proficiat met jullie oversteek! Dat beloofd meer voor de rest van jullie ontdekkingsreis…
  Net als jullie hebben we uitgekeken naar het moment dat jullie weer voet aan wal zouden zetten. Welnu, in het Caribisch gebied kun je je bananen voorraad weer aanvullen. Overigens vallen jullie met je neus in de boter, want 1 en 2 januari zijn er op de eilanden Nationale feestdagen met muziek en dans. Je zult dus je Quadrile nog even moeten oefenen, John!
  Het droge seizoen beloofd een goede verpozing, dus geniet er zoveel mogelijk van!
  Tenslotte beste wensen en een goed en gezond 2012 met veel mooie zeildagen.
  Jaap & Willy

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>