Na ruim 24 uur, 130 mijl verder en een goud dorade voor het diner.

Het eerste stuk hebben we op de motor gevaren. Toch maar in de schemering de gennaker gehesen, maar voor het mooie is er net te weinig wind. Ach we zijn alweer ruim 130 mijl de goed kant aan het opgaan, dus we klagen niet. Ondertussen hebben we via mail contact gehad met 'Friends' en 'ZsaZsa'. De Friends is nog in Tenerife en de ZsaZsa is gisteren vertrokken vanuit Lanzarote richting Gambia. We proberen straks om met de SSB radio contact te krijgen, zodat we even bij kunnen kletsen. Zoals het er nu uitziet zien we elkaar in Mindelo (Kaap Verdische eilanden)eind november begin december.

Nick heeft ook een mooie Mahi Mahi van 60 cm gevangen(dolfijnvis/goud dorade), dus we hoeven de vleesvoorraad niet aan te spreken.

Positie: 26.01.64N – 017.00.55W
Verzonden via SSB

2 antwoorden
 1. Petra
  Petra zegt:

  Hallo wereldreizigers,

  Al weer 130 mijl dat gaat lekker! Jammer van de weinige wind maar ja beter dan een onrustige zee. Dan kan Nick denk ik ook wat beter vissen! Geniet maar lekker van de rust dat kan zo weer heel anders zijn.

  Dikke kus!

  Beantwoorden
 2. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  Hallo Allemaal, zowel Boomerangers, Alinda en Jaap, en alle “volgers” van de reis van de Boomerang,

  Ella en ik zijn na een prima vluchtje vandaag, weer thuis in Rijnsburg.
  Even wennen aan het klimaatverschil van pakweg zo’n 15 graden [in de min dus], doch wel vol van heel veel prachtige ervaringen tijdens de afgelopen 2 weken.
  Het weerzien in het super klimaat van de Canarische Eilanden met de bemanning van de Boomerang, zullen we nooit vergeten.
  De `bommetjes` in de diverse zwembaden (ja sorry hoor, doch we hadden er mede door de aanwezigheid van Alinda en Jaap, 3 tot onze beschikking) de diverse feestmaaltijden, opa Gerard’s verjaardag, oma Alinda’s verjaardag en binnenkort opa Jaap’s verjaardag moesten natuurlijk wel even worden gevierd.
  Daarnaast de vele momenten aan boord van de Boomerang, (DANKJEWEL DEBBY!!!) het samen op pad gaan naar Arquinequin(spreek uit als arkienekien) om extra/aanvullende visbenodigdheden te kopen, de dagen op zee hetzij met de Boomerang, hetzij met de big-game fishing boat Cavalier, hetzij met de ferry´s tussen Arquinequin en Mogan,geweldig.
  Tja en als je dan ook nog met onder meer de vangst van een Butterfly-rog met een spanwijdte van pakweg 1 meter breed, geland door opa Jaap, en daarna, door John geland, een …….hele forse zee/schildpad wordt vermaakt, kan je reis natuurlijk niet meer stuk.
  Ga ik dus na enig aandringen in `de stoel`op het achterschip van de Cavalier zitten om de 1e Baracuda te landen, geven er 4 van die mormels een geweldige aanbeet, op zich al apart om te zien, doch bijten die beesten niet door.
  Ik een illusie armer, doch dat hoort er ook bij. Ik krijg ze nog wel.

  De dag op zee met de Boomerang werd overigens, naast de vangst van een stevige tonijn, waar John korte metten mee maakte en waar zo´n 3 dagen heerlijk van is gegeten ook nog meer dan goed gemaakt door een groots optreden van een groep van tussen de 20 en 80 dolfijnen. Onmogelijk ze te tellen. Een show van pakweg 1 uur, waar het Dolfinarium in Harderwijk jaloers op kan zijn. Ik altijd maar denken dat die dieren in Harderwijk worden getraind om een paar meter boven het water uit te springen of pakweg zo´n kleine 5 meter op hun staart over het water te lopen. Forget it.
  Dat kunnen ze van nature al. In Harderwijk wachten ze enkel op het fluitje

  En weet je wat echt mooi was. Dat Nick, en Luuk, vlak voordat we afscheid
  moesten nemen omdat zij vertrokken naar de Kaapverdische Eilanden, nog even moesten laten zien in de brochure van Bart Smit, die we enkele weken tevoren hadden meegegeven aan vrienden die ook de Boomerang bezochten, welke cadeautjes ze graag van St.Nicolaas zouden willen krijgen. Het waren er maar 24….
  Ze wachten maar ff lekker af. Maar de koorts is ook in de warmte daar, echt wel aanwezig. Groots om die gedachtengang te zien.
  Geweldig ook om te beleven dat alle indrukken van de Algarve, Marokko en Gran Canaria het heilige geloof in St.Nicolaas overeind had gehouden.
  Wie zal dat durven te verstoren.

  John, Debby, Nich,Luuk en natuurlijk Alinda en Jaap, dank dat wij even 2 weken zo mochten meegenieten van en met jullie.

  Goeie reis, behouden vaart en
  Vayas Condiaz

  Opa Gerard en Oma Ella

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>