Neptunus is aan boord!

Na een nachtje fröbelen zijn we echt klaar op de komst van Neptunus! Bijna op 0 graden Noord. Nog een paar mijl te gaan tot de evenaar. De laatste offers worden afgemaakt. We zijn nu bijna het domein van de Koning der wereldzeeën ingevaren. Mooie tekeningen een armbandje, M&M's en een biertje staan klaar. En daar komt Neptunus aan! Met een echte kroon op zijn hoofd, baard en zilveren drietand in z'n hand! Nick moet hard lachen, Luuk vindt het nog een beetje spannend.

Hij deelde cadeautjes uit en wenste de Boomerang een behouden vaart en komende jaren 20 knopen tradewinds toe. Nick heeft erg veel schik gehad met z'n gekregen 'scheetzak' en Luuk met z'n kneed stuiterbal. Ook krijgen we nog een cadeautje tegen uitdrogen, geen bier dit keer maar een heerlijke verzorgende olie!

Neptunus ging weer overboord, opzoek naar z'n dolfijnen en wij zijn weer verder gegaan met de orde van de dag…. School, eten, opruimen!Maar nu op het Zuidelijk halfrond.

Afgelopen dagen hebben we steeds halve tot aan de wind gezeild op een kalme Stille oceaan, erg comfortabel. Ook was het binnen niet meer tropisch warm, maar met 28 graden en een luik open prima te doen. De kleding kasten van de jongens zijn uitgezocht, navigatiehoek en kombuis uitgesopt, natte cellen weer spik en span en zo zijn we dus aardig klaar om aan te komen. Met nog 30 mijl te gaan ziet het er dus naar uit dat we weer in het donker aankomen, zoals altijd…. We varen naar San Cristobal en krijgen daar hopelijk toestemming 48 uur te blijven.

Groet,

Debby

3 antwoorden
 1. Adri
  Adri zegt:

  Met zoveel goed zorgen, moet Neptunus wel tevreden zijn wat lekker dat het allemaal lekker loopt en dat jullie gewoon hebben kunnen zeilen.

  @John wel even een beetje meer inzet voor wat betreft het vissen, je kan toch niet zomaar verliezen van Nick ;)

  Koninginnedag was hier gelukkig voor alle festiviteiten ook weer zonovergoten, dit werdt meteen weer afgestraft door een fikse onweersbui en veel regen de dag erna.

  Groeten, Adri.

  Beantwoorden
 2. Eric
  Eric zegt:

  He ouwejongen,

  Jullie zijn nu echte zeemannen:
  bron Wikipedia: Als men per schip de evenaar oversteekt, zal volgens de traditie de zeegod Neptunus met zijn gevolg aan boord komen. Hij zal mensen die niet eerder de evenaar hebben gepasseerd dopen tot een echte zeeman, wat gepaard gaat met een ontgroeningsritueel.

  Als je doorklikt op ontgroeningsritueel, dan geef ik toch de voorkeur aan jullie biertje, toch hebben jullie volgens mij ook research gedaan, wat scheren betreft was je al een tijdje voorbereid op dit grote moment :)

  en ik wil nu ook wel eens weten hoe het met de mythe van het leeglopend putje zit??

  Veel plezier in galapagos.

  Voor de geinteresseerde, ontgroeningsritueel:
  Neptunusfeest. Inwijdingsfeest waarbij opvarenden die voor het eerst de evenaar passeren door `Neptunus en zijn gevolg’ worden gedoopt. Vroeger werd van deze gelegenheid gebruik gemaakt om van » baar (2) te veranderen in » ouwejongen. Dat gebeurde door het slachtoffer in te smeren met koolteer en zeep en hem kaal te scheren. Vervolgens werd hij vaak geblinddoekt in een grote kuip met zeewater gesmeten (om hem eventjes te laten denken dat hij overboord werd gegooid) en genadeloos afgeschrobd door Neptunus’ lijfwachten, die dan zongen:
  Scheer hem en beuk hem,
  Dompel hem onder en bespat hem,
  Pijnig hem en sla hem,
  En laat hem niet gaan.
  Zodra het slachtoffer had gezworen dat hij in de toekomst hetzelfde ritueel bij andere baren zou toepassen, kreeg hij een doopcertificaat en de rang van ouwejongen.

  Beantwoorden
 3. Karin & Joost
  Karin & Joost zegt:

  Weer een mijlpaal bereikt op jullie wereldomzwerving. En zo zullen er nog wel een paar volgen. Wij worden vooral jaloers van die temperaturen die jullie melden. Want het lijkt wel of het hier maar niet warm wil worden. Koninginnedag was een uitzondering. Benieuwd naar jullie verhalen over de Galapagoseilanden, want nu ik dit schrijf moeten jullie er zijn.

  Groeten,

  Karin & Joost.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>