Neptunus we zijn in aantocht.

De laatste twee dagen varen we heerlijk relax. Er loopt een rustige lange deining over de oceaan die verder vlak is, we hebben een knoop of tien a twaalf wind uit het zuid – zuid oosten en wij glijden met een bootsnelheid van rond de 6 knopen in zuidwestelijke richting recht op de Galapagos eilanden af. We hebben nog wel een kleine knoop stroom tegen maar ons hoor je niet klagen. We hadden verwacht deze oversteek heeeeeel veel te moeten motoren en zeker en dag of 8 a 9 onderweg te zijn. Het lijkt erop dat we het nu gewoon zeilend gaan redden in een dag of 7, wij zijn dus dik tevreden. Het weer is inmiddels ook lekker opgeknapt, zo her en der een wolkje aan de hemel en dik 30 graden. De pittige buien en het vele onweer in de Doldrums hebben we gelukkig achter ons gelaten. Nu gooien we zelf zo nu en dan een emmer zeewater over ons heen om wat af te koelen.

Met nog iets minder dan 100 mijl te gaan verwachten we op Koninginnedag aan te komen, we zullen een Oranje bittertje nemen en het Wilhelmus zingen bij aankomst. Vlag hijsen hoeft niet die hangt al 9 maanden te wapperen…. We hebben aan boord overigens nog meer te vieren, gister voeren we namelijk op 86 graden westerlengte. Aangezien we vertrokken zijn op 4 graden oosterlengte hebben we dus inmiddels een kwart van de wereld omzeilt, dat vonden we wel een stukje bananencake waard. Voor ons gevoel hebben we overigens nog helemaal niet zoveel gevaren maar grote kans dat we daar de komende weken heel anders over gaan denken als we bezig zijn met de 3050 mijl lange oversteek naar de Marquises.

Inmiddels is onze positie 0.14,50 N – 088.20,00 W en over een mijl of dertig zijn we op de evenaar en verwisselen we het noordelijk halfrond voor het zuidelijke. Vannacht is de laatste hand gelegd aan de aankleding van Neptunus en zo meteen gaan we nog wat cadeautjes voor hem maken, we moeten hem tenslotte wel te vriend houden en wie weet wil hij nog wel een biertje met ons drinken.

Iedereen een plezierige Koninginnedag toegewenst!

Groet,

John

1 antwoord
 1. Kees van Delft
  Kees van Delft zegt:

  Beste familie Schouten / Kloos,

  Met veel belangstelling volg ik jullie wereldreis en raak steeds weer onder de indruk van alle verhalen, indrukken, foto’s en belevenissen.
  Het moet voor jullie, en zeker ook voor de kids, een grote ontdekkingsreis zijn. Goed te lezen dat ook dit deel van de reis voorspoedig verloopt. In plaats van een Oranje bittertje neem ik een lekker Trappiste Tripel biertje op Koninginnedag.
  Vanuit Rijnsburg het allerbeste weer voor de komende periode en alvast een voorspoedige oversteek gewenst naar de Marquises.

  Met vriendelijke groet,

  Kees van Delft.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>