Op naar Fernando de Naronha, Brazilie!

Dit keer geen Bulldog sharks, zoals in Reunion. Of Tiger sharks, zoals in Richards Bay, maar hongerige Trigger fish, familie van de piranha's, zwemmen hier in het water rond de boot als we (lees John) het water in moeten.

Vanmorgen zijn we nog terug geweest in het Georgetown Ziekenhuis. Luuk's wond geneest mooi, al is het wel een flinke jaap geworden. Het is nog wel een beetje gezwollen, maar ziet er goed uit. Van de dokter mogen we vertrekken. We betalen de rekening en halen de laatste boodschappen en dan zijn we er klaar voor om ankerop te gaan. Luuk loopt aan stuk rechter en sneller en als hij de speeltuin ziet zou hij het liefste direct in het klimrek klimmen……..

Langzaam halen we de ankerketting binnen. 70 Meter hebben we uitstaan, maar nadat de eerste 15 meter is opgehaald staat de ketting strak en rolt bijna weer van de lier. We proberen van alles, maar de ketting zit vast! Tijd om een kijkje onderwater te nemen.

Vanmorgen had ik nog een poging gedaan om een leuke foto van deze Trigger fish te maken, maar ze kwamen direct naar m'n hand af om daar venijnig in te bijten. De camera lieten ze met rust…. Bewogen foto's als resultaat……. 'Ga jij het water in of zal ik gaan?'

John springt het water in met een duikbril op, snorkel en vinnen aan en een spoor van zwarte visjes achter hem aan. Hoofdschuddend komt hij boven. De ketting zit onder een oude ijzeren pijpleiding en kan niet 'zomaar' los gevaren worden. De vissen laten hem gelukkig met rust. We bouwen de duikset op en John probeert de ketting vrij te krijgen als ik langzaam de boot naar voren vaar. Dit lukt niet en zit en niks anders op om de ankerketting van de boot los te maken, maar niet voordat John een borglijn dichter bij het anker op de ketting heeft gezet. Ik maak deze aan de boot vast en zo kan John op 15 meter diepte de ketting onder de pijpleiding doorhalen. Samen halen de lijn binnen en hebben we ons potje sport voor vandaag weer gehad. Na ruim twee uur pielen is het anker op en alle ketting weer binnen!

Als we weg varen 'pikken' we nog net een streepje van de wifi hotspot van de US Air force basis op en zien we dat het podium weer helemaal Oranje gekleurd is! En dit op de 500 meter. Grandioos!

Langzaam zien we Ascension Island achter ons steeds kleiner worden. 1100 Mijl te gaan tot Fernando de Naronha.

Op 2/11/2014 4:30 AM (utc) was onze positie 07°48.52'S 015°24.60'W

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>