Oversteek van St. Helena naar Ascension.

weinig wind....De wind komt recht van achteren en de windmeter komt niet boven de 13 knopen uit, gisteren niet boven de 10. Langzaam glijden we door het water, de Gennaker maakt overuren en zo komt Ascension steeds dichterbij.

Lange broeken, donzen dekbedden en truien hebben we opgeborgen. We zijn nu écht in de tropen. De tempratuur komt niet meer onder de 27 graden, ook 's nachts niet en de temperatuur van het oceaanwater is nu ondertussen 29,5 graden!

We genieten weer van het buiten zitten en dan vooral tijdens de heldere nachten. John 'schiet'ze. Tijdens deze oversteek maakt hij drie keer per dag een positiebepaling met behulp van de sextant. De sterren, planeten en de zon, allemaal komen ze aan de beurt. Voor het Yacht master Ocean certificaat heeft hij dit nodig en zo is hij dus 'lekker' bezig.

Met nog 85 mijl te gaan hopen we vanavond voor het donker binnen te zijn.

Op 2/1/2014 4:00 AM (utc) was onze positie 08°44.26'S 013°09.50'W

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>