Stroom tegen

Alle mannen liggen in bed. Het is 20.00 uur en het logalarm gaat af. Als ik onze positie noteer zie ik dat we toch nog 145 mijl in 24 uur gevaren hebben. We vertrokken uit Panama met en halve knoop tegenstroom en dit is nu opgelopen naar ruim anderhalve knoop. Er komen in dit gebied verschillende stromingen bij elkaar en waar je het beste kan varen om de stroom mee te hebben hangt dan ook weer van verschillende factoren af. Ach we nemen het zoals het komt. We zijn blij dat we weer zeilen, op een kalme oceaan, aan de wind met ongeveer 12 knopen wind, relaxt dus.

De koelkast is ondertussen weer leeg, wat vis betreft, dus morgen gaan de hengels weer uit. Tijd voor wat competitie. Al moet er morgen ook gewerkt worden aan een cadeau voor Neptunus die we op de evenaar hopelijk tegen komen. Ook moeten we nog even controleren hoe het water in het putje wegstroomt. Linksom of rechtsom? Vandaag is de zon nog wel in het westen ondergegaan. Wordt vervolgt…….

Groet vanaf 02-26,02N 83-56,81W,

Debby

2 antwoorden
 1. Marlies
  Marlies zegt:

  Hoi, dit voelt echt weer als een nieuwe fase in jullie reis. En wat een geweldige foto’s. T blijft onwerkelijk om een krokodil te zien zwemmen in de haven… Hoop dat jullie niet meer te veel last van onweer hebben, want dat lijkt me heeelemaal niks.

  Geniet nog even verder.. wij gaan ons langzaam opmaken voor een lekker lang weekend, met stijgende temperaturen (tenminste.. dat wordt voorspelt, en we zijn er ook wel een beetje aan toe), en dan maandag Koninginnedag!

  Liefs en groetjes, Marlies

  Beantwoorden
 2. Piet Kuijt
  Piet Kuijt zegt:

  Ben weer thuis van mijn zeilreis Azoren-Rotterdam. De Atlantische was voor mij heel indrukwekkend. Kilometers water onder de kiel en dan, bij windstilte, met de rubberboot om De Eendracht heen varen. Heb jullie gevolgd met de webcam door het Panamakanaal. Ben benieuwd of de Stille een andere beleving is dan de Atlantische. Ik hoop dat jullie uitgebreid gaan bloggen over de Galapapos eilanden. Meneer Darwin is daar beroemd geworden. Succes en hou ”de boel” heel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>