Terug op de oceaan!

95 cm Geelvin TonijnWe laten de 'Baai van de Heldenmoed' achter ons en zien het mooie Stadje Angra do Heroismo steeds kleiner worden. Voor ons zien we een zeiltje aan de horizon, de D-Jay. De zeilen zijn gezet en de hengel met 'Trina', John's nieuwe roze lure eraan staat uit. We gaan overstag, maar helaas staat er niet genoeg wind om te blijven zeilen. We rollen de genua in en starten de motor.

'BEEEEEEEETTTTT, mam wakker worden, papa heeft een grote vis aan de hengel en je moet helpen!' Nick rent weer naar buiten en ik kruip m'n bed uit en volg hem. John voert een strijd met de vis, maar lijkt hem te gaan winnen. Ik leg de messen en alcohol klaar en trek m'n vis handschoenen aan. De vis blijft duiken, maar als hij een paar meter onder het water oppervlakte is, zien we zilver met geel, 'Geelvin Tonijn' roepen we in koor. Ik sta op het achterplecht en zie de vis om het roerblad zwemmen, o nee! Ik grijp de vislijn en John laat de lijn vieren. Ik krijg hem met moeite boven water en ben blij als John me helpt hem het laatste stukje in de kuip te trekken. Yes! Bijna een meter lang en 25 kilo zwaar!

Seaquest, Luna Verde en Anna Sophia zijn een uur na ons vertrokken een hele Nederladse kolone hier op het water. Gezellig druk op de AIS en op de marifoon! De D-Jay wil graag wat tonijn en 6 tonijnsteaks in een Ziplock zakje vliegen even later door de lucht! Diana vangt ze en even later liggen ze in de pan!

We motorzeilen, net voor middennacht staat er genoeg wind om de motor uit te zetten we zeilen! Met een koers van 20 graden, zeilen we richting het Noorden om zo wat wind op te zoeken. Het gaat niet hard, maar het gaat. Alle boten zien meedere keren vinvissen zwemmen. Het blijft spannend en bizar, zoveel walvissen en zo dicht bij.
Verse vis!

De Seaquest heeft problemen met haar genua, maar vaart verder met het grootzeil en kotterzeil. Zo blijft de 'vloot' aardig bij elkaar en wordt er flink wat informatie uitgewisseld over de marifoon.

Ondertussen zijn we bijna 250 mijl onderweg en is de wind gedraaid naar het westen en iets aangetrokken. We varen weer de goede kant op en hebben komende dagen volgens de voorspellingen goede wind!

Op 7/4/2014 5:00 AM (utc) was onze positie 41°55.01'N 024°27.53'W

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>