Wachten in de tropen…..

We hebben het advies van “weergoeroe” Bob McDavit  opgevolgd en deze week genoten van de tropen.  Maar we hebben niet stil gezeten! De opbouw van de boot staat weer helemaal in de was, de bijboot blinkt weer, de romp van de boot is weer helemaal wit en het onderwaterschip is weer ontdaan van en flinke baard!

De jongens werken hard. Ze hebben al 50 armbandjes verkocht, dus als ze dit weekend nog even hun best doen kunnen ze in Nieuw Zeeland een tweede hands fiets kopen van hun eigen geld!

We houden het weer in de gaten en dan eindelijk zien we donderdag avond een mogelijk “weather-window” aankomen. Het weer is zo instabiel en de lagedrukgebieden razen met een snel tempo voorbij, maar het ziet er nu naar uit dat we maandag of dinsdag uit kunnen klaren en dan de trossen los kunnen gooien. Het cycloon-seizoen zit ons aardig op de hielen, het weer wordt hier al echt broeierig dus het wordt echt tijd om te gaan en deze ‘kans’ te pakken.

Om uit te klaren zouden we weer de 20 mij naar Lautoka moeten varen, maar we wachten ondertussen hier in Malolo Lailai met 15 boten en nu er is geregeld dat er iemand van de ‘Customs’ komt om ons hier uit te klaren, top!

 

2 antwoorden
 1. Piet Kuijt
  Piet Kuijt zegt:

  Ik las op internet een citaat van een Nieuw Zeelandse zeiler die al 18 x zonder problemen over is gevaren met het motto: “Prepare for the worst and hope for the best!”

  Beantwoorden
 2. Monique
  Monique zegt:

  he Debby, John, Nick en Luuk,
  wat een fantastische verhalen en beelden iedere keer, echt super!
  Succes met het aanstaande vertrek!
  Lfs Monique

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>