Waterpas en zeilen, geen goede combinatie!

'Nou dat is ook waardeloos!' Ik kijk Luuk aan met een vragend gezicht. 'Ja, de waterpas! Ik kan zo écht niet kijken of de vloer recht is hoor!' We zitten samen buiten in de kuip, hij met z'n gereedschapskoffer en ik met m'n boek, we hebben pauze. De Gennaker trekt onze Boomerang door het water. Luuk vindt het 'een lekker weertje' Ik sluit me daar bij aan. De bimini zorgt voor welkome schaduw en de wind voor een beetje afkoeling. De zon zorgt ervoor dat de accu's weer gevuld worden. We genieten er nog maar even van, want de weerberichten laten veel bewolking, regen, onweersbuien en wind zien voor het komende stuk langs de Braziliaanse kust.

De Gennaker maakt overuren. Als de wind aantrekt zetten we de genua op de boom, maar dit is meestal maar voor een paar uurtjes. Vandaag hebben we weinig stroom mee gehad waardoor onze Boomerang soms door het water lijkt te huppelen. Gelukkig hebben we nu weer en halve knoop stroom mee en glijden we weer door het water.

Na het eten, heerlijke lasagne, hebben we de Gennaker net op tijd laten zakken. John wilde de val (waarmee de Gennaker is gehesen) controleren. Deze bleek al bijna door gesleten te zijn. Vanmorgen hadden we het zeil nog gewisseld en de val nog gecontroleerd, puff, geluk gehad. We weten uit ervaring dat een Gennaker in het water geen pretje is ;-).

De jongens werken hard op school. Nick is bijna klaar met groep 4. De laatste toetsen hoop ik deze week af te nemen. Hij kan dan flink blijven oefenen met lezen en verder werken in de werkboeken van groep 5. Luuk heeft nog een programma voor drie maanden, dus zoals het er nu naar uit ziet kunnen we in de Carieb een paar weken vakantie houden! Daar is de juf wel aan toe ;-).

We hebben nog 460 mijl te gaan naar Fernando de Naronha en dus alweer ruim over de helft!

Op 2/15/2014 5:30 AM (utc) was onze positie 05°27.50'S 024°52.05'W

1 antwoord
  1. Alinde
    Alinde zegt:

    Wij hebben hier weer een echte herfststorm. Als ik op traffic.marine kijk hebben jullie nog lekker een zacht briesje. Geniet ervan en ik hoop dat het goed weer blijft totdat jullie in B razilie aankomen en daarna natuurlijk ook. Dikke kus uit Driehuis.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>