We varen weer een stukje westelijker en laten Tahiti en Oponohu Bay, Moorea achter ons.

Als je dan een keer een steiger/kade naast je boot hebt en daarvoor dik betaald, dan moet je er ook vol van genieten! We steiger borrelen, steiger klussen, steiger steppen en steiger BBQ'en er op los! De laatste boodschappen worden gedaan en samen met Denise en Vanes ga ik nog winkelen, opzoek naar een nieuwe korte broek, gevonden!

Als we woensdag de La Luna en de Cornelia uitzwaaien zetten we zeil en verlaten de lagune, richting Moorea. De Society eilanden zijn, wat we er nu van gezien hebben een mix van de Markiezen eilanden en de Tuamotu's atollen. De bergen van de Markiezen en het koraalrif van de Tuamotu's een goede combi! Deze Society archipel is nog niet zo oud als de Tuamotu's, waar de bergen onder hun eigen gewicht gezonken zijn in de oceaan en er alleen nog maar een koraalrif en lagune is overgebleven.

Het waait flink door en de 15 mijl naar Moorea staan zo op het log. We varen naar Oponohu Bay, Wow! Vanaf Tahiti hadden we al zicht op de contouren van het eiland, maar nu we recht op de pas afvaren en het plaatje wordt ingekleurd met groene bergen, grijze rosten en water variërend van blauw tot turquoise is het echt (weer) een ansichtkaart. We varen in kraak helder water en zien schildpadden en heel veel roggen onder de boot. We gaan direct met de dinghy op safari en snorkelen op het rif en weken zo de vuiligheid van de stad onder onze teennagels vandaan.

Donderdag fietst John het eiland rond en ga ik met de jongens naar Hauri Point. Een mooi wit strandje en een ondiep stuk lagune. Op de terugweg stoppen we op de roggen voederplaats. Hier worden roggen gevoerd en als wij aan komen varen komen ze in grote getalen naar de dinghy toe zwemmen, ze komen zelfs uit het water omhoog om te kijken of je iets hebt, niet echt "natuurlijk". Niet veel later zien we 5 gestippelde roggen (spotted eagle ray) onder de boot zwemmen/zweven, wow!

Dinsdag komen Hans, Linda en Jamie aan op Raiatea, 110 mijl verderop. Het is dus tijd om weer een stukje westelijker te varen. Maar eerst halen we nog verse baguettes en wandelen we 10 km naar het Belvedere uitkijkpunt met een uitzicht over Cooks Bay en Oponohu Bay.

Met nog 40 mijl te gaan schiet het lekker op. De nacht is donker, met een aantal schepen om ons heen is het zowaar 'druk' tijdens het wacht lopen.

3 antwoorden
 1. Harm
  Harm zegt:

  Hi JDLN,

  Wat een mooie plekjes en avonturen beleven jullie toch elke keer weer. Nooit geweten dat je zoveel met veen steiger kon doen. Had een beetje Forrest Gump gevoel (de garnalen sessie):-).
  Hier in Noordwijk indelijk weer een mooie stranddag na 4 weken regen. Heeft de protestoptocht van gisteren in Amsterdam toch geholpen.
  Veel plezier met de Rijnsburgse clan die vandaag jullie kant opkomt. John, ik zou zeggen giet er 10 bier in bij Hans en maak wat leuke foto’s voor Bert.
  Voor N en L, centjes zijn nog steeds veilig :-)

  HArm

  Beantwoorden
 2. Oma Ella
  Oma Ella zegt:

  Het feest kan beginnen, vandaag komen Hans Linda en Jamie.
  Nick en Luuk heel veel plezier met jullie vriendje leer Jamie ook maar hoe je
  grote vissen vangt.Dan kan Papa Hans leren hoe je een vis moet fileren en
  Mama en Linda maken er dan wel wat lekkers van. Ik hoop dat de grote tas met
  schoolboeken goed is aangekomen maar daar moet je nu nog maar niet aan denken. Maak maar mooie foto’s, kunnen wij ook een beetje meegenieten van wat jullie zien en doen. Allemaal een hele fijne tijd met elkaar XX Oma Ella

  Beantwoorden
 3. justa en gerrit
  justa en gerrit zegt:

  Hallo, lieve mensen, zo ver weg.
  wat zien en beleven jullie veel’.
  Wij genieten er erg van, wij gaan nu de feestweek in ,
  met corso en div spelen, hopende op mooi weer,
  Luitjes ,een hele goede tijd verder gewenst. en behoeden vaart.
  lieve groet vanuit rijnsburg.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>