We zijn rond!

union IslandWe komen aan bij Union Island en vinden een plekje in de drukke baai om ons anker te laten vallen. Schuin voor ons zien we een grote Nederlandse vlag wapperen; de Seaquest. St. Helena, 3700 mijl terug was de laatste keer dat we ze zagen. Nick en Luuk staan te springen op het dek! Maren ziet Nick en zwemt helemaal van het rif naar de Boomerang. Nick springt in het water een zwemt de laatste meters naar Maren toe. Ik zie twee hele dikke glimlachen, een hele speciale vriendschap!

Union IslandWe kijken uit op Palm Island. Het eiland waar we in januari 2012 ook lagen samen met Peter, Aliece en hun vijf lieve dochters, 805 dagen geleden. 25906 mijl staan er sinds die tijd op ons log, werkelijk hebben we er nog meer gezeild, de stroom heeft ons er een paar duidend cadeau gedaan. De motor hebben we 810 uur gebruikt en daar zal nog een half uurtje bij komen als we hier uit Union Island wegvaren en werkelijke over de door ons gevaren lijn zullen varen! Het doet echt wat met ons om zo uit te kijken op onze ‘finish lijn’. Gemengde gevoelens: ‘ons doel bijna bereikt, bijna terug op bekend vaarwater, dit hebben we toch maar mooi met z’n viertjes gedaan, wat is de wereld eigenlijk klein, wat vliegt de tijd voorbij, wat hebben we toch een hoop bijzondere mensen leren kennen,  is ons avontuur nu echt bijna voorbij? ……..’

Boomerang returns!

Zon en regen wisselen elkaar af. Voor Maren, Nick, Luuk en Linde maakt het allemaal niks uit. Ze zijn erg blij elkaar weer te zien en spelen in het water achter de boot, of het regent of niet. We wandelen een stuk over het eiland en maken er een rustig dagje van.

Nadat we maandag ochtend zijn ingeklaard in St. Vincent en the Grenadines gaan we ankerop en maken we ons klaar voor de laatste mijl naar de finish. Ella en Gerard maken dit speciale moment met ons mee. De wereld is rond! We worden gefeliciteerd met een flinke splash water in de kuip. De zee hier tussen Palm Island, Union Island en Mayreau is onstuimig.

Tobago Cays

Drie mijl verder zijn de ‘Tobago Cays’. Als snel vinden we beschutting achter het ‘Horseshoe Reef’ en zorgt de wind ervoor dat de windgenerator de accu’s vol houdt.  Een prachtige plek om een feestje te vieren!

We halen de meiden op bij de Seaquest en varen samen met opa en oma met de bijboot naar het strandje. In dit gebied zijn veel zeeschildpadden en die krijgen we ook te zien! Grazend in het heerlijke warme blauwe water zwemmen ze om ons heen!

P1080113Aan het einde van de middag gaan we naar het strand voor een ‘Lobster Beach Party’ en vieren samen met Seaquest, Restless Spirit en Tinopai dat wij én de Seaquest rond de wereld zijn gezeild.

De kids spelen op het strand en maken een kampvuur. Met kinderchampagne, kip en marshmallows vieren ‘onze matrozen’ hun wereldomzeiling, en wat zijn we op ze!

Around the world!

 

5 antwoorden
 1. Peter en Anita
  Peter en Anita zegt:

  Hoi allemaal, wat super, wat een avontuur! Met veel plezier denken we terug aan de korte tijd dat we met jullie hebben opgevaren. Geniet er de laatste maanden nog maar goed van!

  Groeten Peter, Anita, Louise en Jasper

  Beantwoorden
 2. Piet Kuijt
  Piet Kuijt zegt:

  25906 mijl, 8000km meer dan de omtrek van de aarde. Hartstikke goed!! En er komen nog een paar mijlen bij voordat jullie in Rijnsburg zijn. Geniet ervan en behouden vaart.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>