Zeeslang aan boord!

Geankerd achter het rif bij Mana Island zijn we de hele middag bezig geweest in de kuip om de bakskisten en jerrycans met diesel en benzine schoon te maken en te ordenen.  Ook de gaten in de kussen zijn gerepareerd en rond vijf uur was alles weer sik en span.  Toen hoorde ik John: ‘uhhh ahh Debby!’. Het zal wel weer een kakkerlak zijn, was mijn gedachte. Maar toen ik boven kwam zag ik op de kussens in de kuip een slang! Zwart wit gestreept, ongeveer 40 cm lang. Met een bezem hebben we hem uiteindelijk van de boot in het water gekregen. De slang bleef rondjes zwemmen om de boot. Is het landslang of is het een zeeslang? Volgens een lokaal in een bootje was zeeslang en zeer giftig. Hmmm.

Als  we ‘s avonds aan wal komen worden we direct aangesproken. ‘Zijn jullie zijn van die boot met de zeeslang?’ We gaan naar het Backpackers Resort , daar is een traditionele dansavond. De vuurdans was erg indrukwekkend. Chris en Debby komen nog even aan boord. We maken wat kopieën van Pickmere kaarten van de Yasawa’s en foto’s van hun tracks en aantekeningen.

Nu zijn we onderweg naar de Yasawa’s een eilanden groep ten westen van Fiji. Komende dagen willen we daar rondvaren en dan aan het eind van de week uitklaren in Lautoka. We wachten dan ‘illegaal’ in Musket Cove Marina het juiste ‘weather window’ af, om de 1100 mijl naar Nieuw Zeeland te zeilen.

In Malolo Lailai, Musket Cove marina hebben we een heerlijke tijd gehad. We hebben er maar een mini Herfst vakantie van gemaakt, 30°C+ en strak blauw. Afgemeerd aan een steiger, met achter de boot een (wit) strandje, zee, Island bar, BBQ plaats, palmbomen, zwembad, supermarkt en een ‘melting pot’ van leuke mensen, zoals je dat zo mooi in het Engels zegt. We zijn welkom in het resort en mogen van alle faciliteiten gebruik maken en binnen een dag weet iedereen je naam. Als je een biertje besteld dan is het: ‘Here you are Debby’.

We vieren op 10 oktober ‘Fiji Day’ hier. De dag in 1970 dat Fiji onafhankelijkheid werd van Engeland. Een leuke dag vol festiviteiten. De dag wordt afgesloten met een feestavond met band. Nick kan niet stoppen met dansen en om 23:00 uur heeft hij zo warm dat hij in het zwembad nog even mag afkoelen voordat hij gaat slapen……

 

4 antwoorden
 1. Opa Gerard
  Opa Gerard zegt:

  Br, niks voor mij zo’n ding. Vond die salamandertjes in Frankrijk en Spanje groot zat. Zijn bovendien ook niet giftig.
  We begrijpen dat jullie, afhankelijk van het weer, over plm. een week in Nieuw Zeeland kunnen zijn. Blijven jullie keurig op schema, NZ staat immers voor nov 2012 in de planning.
  Wij gaan ons de komende weken verder voorbereiden op onze reis naat NZ. Nieuw paspoort, internationale rijbewijzen, etc. etc. We kijken er heel erg naar uit. Eerst n og even een nieuw Schoutentje begroeten in de 2e helft van dec. en dan komt de reis heel dichtbij.
  Voor dit moment een goede oversteek toegewenst.
  Opa Gerard

  Beantwoorden
 2. justa en gerrit
  justa en gerrit zegt:

  Hallo Rijnsburgers ,heel ver weg. We genieten steeds van jullie verhalen en belevenissen. Vooral Gerrit want hij is verleden week geopereerd.
  Een nieuwe knie, inmiddels thuis en nu revalideren, maar t,gaat goed.
  We wensen jullie alle goeds in Nieuw Zeeland.De zomer tegemoed in dat prachtige land. Groetjes van ons allebei.

  Beantwoorden
 3. Piet Kuijt
  Piet Kuijt zegt:

  Weer een mooi verslag van jullie belevenissen. Ik ben benieuwd waar jullie de gegevens vandaan halen voor zo”n ‘weather window’.

  Beantwoorden
 4. Fam.Hogewoning
  Fam.Hogewoning zegt:

  Reactie van Eef; whoooow! dat Nick dat allemaal meemaakt man! Spannend verhaal hoor!
  Nick en Luuk; wij hadden een kadootje voor jullie meegegeven dat voor de aankomst in Nieuw Zeeland is…….(we weten niet meer of we er een datum op hadden gezet die waarschijnlijk helemaal niet klopt….). Veel plezier in Nieuw Zeeland.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>